Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt utvecklad vindsbrand i flerfamiljshus – evakuerade kunde återvända sent på kvällen

En vind brann i Ludvika och de boende i trappuppgången evakuerades.

Annons

Larmet inkom strax före 18-tiden på lördagen. Enligt polisen så är det en lägenhet som brinner och man har evakuerat de boende som bor i samma trappuppgång.

– Vad jag förstår så är det en lägenhet som brinner, Kommunen öppnat en butik som samlingsplats för de boende på Köpmansgatan 2. Vi går just nu igenom listan på boende i huset, säger Dan Sööder, vakthavande befäl hos polisen, region Västerbergslagen.

Enligt SOS så är räddningstjänst och ambulans framme på platsen och det kunde då konstateras att det handlade om en vindsbrand.

Vid halv åttatiden arbetade räddningstjänsten fortfarande med släckningsarbetet. Däremot har ingen person kommit till skada i samband med branden.

En ambulans stod stand by på platsen för säkerhetens skull.

Runt tio på kvällen var branden under kontroll och några enheter från räddningstjänsten hade lämnat adressen, men man kommer att ha bevakning av flerfamiljshuset under natten.

– Vi lämnar två brandmän för att håll koll, säger Johan Lindell, brandman vid Ludvikas räddningstjänst.

Han fortsätter:

– Det här handlade om en fullt utvecklad vindsbrand med rätt stor spridningsrisk, men det har gått ganska bra. Och alla som bor i huset har kunnat vända tillbaka.

Har ni någon uppfattning om vad som har startat branden?

– Nej, inte i dagsläget det får den kommande utredningen påvisa.

Texten uppdateras.

Göran Häggström, Foto-Mike

Mer läsning