Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från café till butik

/
  • Sin egen chef. Eva Schenning sköter butiken på egen hand när butiken öppnar för kunder i augusti. Lärarjobbet har hon kvar men går ner på halvtid. – Det blir så i början i alla fall. Sedan kommer jag säkert ta in någon extra till butiken, men inte heltidsanställd.  Foto: Karin Rickardsson

Annons

Ny innehavare av lokalen är Eva Schenning, lärare. I skrivande stund sitter den gamla Café Muffin-skylten fortfarande kvar ovanför dörren till lokalen. Nu i semestertid är det svårt för Kerstin Boström att få tag i den hjälp hon behöver, men hon hoppas kunna slå upp portarna i mitten av augusti.

- Det gick så hastigt alltihop. Jag fick veta att jag skulle få den i slutet av juni för att ta över den första juli, säger Eva Schenning.

Den verksamhet som Eva Schenning tänker driva kan enkelt uttryckt sammanfattas till smyckesbranschen. Men med en något annorlunda inriktning.

- Huvudtanken är att det ska bli en kreativ verkstad. Folk ska kunna gå in och göra sina egna smycken, köpa material och sådant. Men även köpa färdiga smycken, säger Eva Schenning.

Allt som hade med det tidigare kafét att göra har redan flyttats ut, och en disk och kassaapparat flyttats in. Så snart inrednngen kommer igång på allvar kommer bruna papper sättas upp för fönstren.

- Det kommer bli någon form av kurser eller sammankomster i workshop-stil, beskriver Eva Schenning verksamheten som kommer att bedrivas i lokalen.

Mer läsning

Annons