Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvaltningschefen: "Vi följer bara lagen"

Annons

Det enskilda fallet "Sven-Gottmar Eriksson" vill hon inte diskutera via media. I generella ordalag framgår det dock hur regelverket fungerar.

I korthet lämnar den äldre själv eller anhöriga in en ansökan om bistånd i form av ett boende. Därefter har förvaltningen tre månader på sig att ordna fram det.

- Man blir alltså erbjuden ett boende. Men man kan inte själv välja rummet eller lägenheten. Vi bedriver ju ingen bostadsförmedling.

Detta betyder enligt Margareta Karlsson också att en person som tackat nej till ett boende på måndagen inte kan komma in med en ny ansökan på tisdagen.

- Det måste ha uppstått nya skäl och omständigheter som gör att vi kan pröva en ny ansökan.

Margareta Karlsson förklarar vidare att när en äldre fått ett erbjudande om ett boende är också regeln att boendet först ska visas för den boende eller dennes anhöriga innan man svarar ja eller nej.

När det gäller Sven-Gottmar Eriksson skedde aldrig detta enligt de närstående. På grund av hans rörelseproblem fick han däremot boendet beskrivet.

Lägenheten på markplanet skulle finnas tillgänglig från och med den 1 september. Men efter att Sven-Gottmar fått det muntliga löftet inträffade uppenbarligen något.

Enligt Ulla Sandberg och den gode vännen Margareta Larsson visades den undanskymda enrummaren på andra våningen för en kvinna vars pappa ansökt om boende.

De vägrade och tilldelades lägenheten i markplanet, som Sven-Gottmar skulle få.

- Men ingen vill kännas vid det här, säger Ulla.

Mer läsning

Annons