Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslagen bedragerska på turné – fick ut 150 000 på bank i Ludvika

Annons

Men den 41-åriga bankbedragerskan från Spånga avslöjades och kunde sedermera gripas av polis och i dag ställdes hon inför rätta i Linköping anklagad för grovt bedrägeri i tre fall och ett försök till samma brott samt urkundsförfalskning. I samtliga fall har hon erkänt.

Hennes tillvägagångssätt var det samma såväl Oxelösund, Gislaved, Ödeshög som Ludvika.

Vid samtliga tillfällen hade kvinnan med sig ett förfalskt körkort med en Linköpingskvinnas personuppgifter men med ett foto på sig själv. Hon förfalskade också kontoinnehavarens namnteckning på uttagsblanketterna.

Det var dock väldigt nära att bedragerskan tagits på bar gärning den 27 februari på Swedbanks kontor i Ödeshög. En kassörska där kontrollerade nämligen det körkort hon visade upp som legitimation och upptäckte då att något inte stämde. Kassörskan kallade på polis men kvinnan hann försvinna.

Trots den motgången visade den kvinnliga bankbedragerskan nervkyla när hon den 8 mars steg in på Swedbanks kontor i Ludvika, upprepade proceduren och fick ut 150 000 kronor.

Men det var hennes sista bedrägeri under turnén för kvinnan greps och anhölls den 15 mars och har suttit häktad i Norrköping sedan den 19 mars.

Mer läsning

Annons