Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare känner sig hotade av kommunchefen

Annons

Johnas Jansson säger att man tycker att det är olustigt att företagare är rädda för att stöta sig med kommunen.

- Om en hotats så kan det vara fler. Den företagare som hotats, jag säger inte vem, förstod att det var slut med affärer för hans del. Nu har jag inte kunnat följa upp det av olika orsaker men jag drar slutsatsen att kommunchefen hotade företaget då kommunchefen privat använder en vara från en annan leverantör. Vad jag kan förstå är det inte en privat relation utan då måste kommunchefen ha hotat med kommunen, säger Johnas Jansson.

- Under vår namninsamling har vi stött på flera tycken som säger att de stöttar Håkan Rosén helhjärtat. Men så säger de att de inte skriver på eftersom de är rädda för kommunala repressalier i efterhand. Det känns otäckt i en demokrati, säger Jansson.

Kommunchefen säger att kommunen gör sina affärer med upphandlingar och dessa lägger han sig aldrig i.

- Däremot har jag varit ute hos Volvohandlaren och sagt att de har tappat mig som privatkund. Där har jag varit kund ett antal bilar, nu senast med en Renault som var inne på service.

Kommunchefen säger att han inte har några åsikter om små enmansföretagare som skriver på men han säger att han förväntat sig bättre omdöme och eftertanke från de lite större företagen.

- Jag var på Rotary i tisdags och jag ska prata hos den andra Rotaryföreningen på måndag. Jag talar där kring näringslivsklimatet och kommer in på näringslivschefstjänsten. Skriverierna kommenterar jag med att jag begriper att det är en nyhet och det ställer jag mig bakom. Men för min egen del så har jag dragit slutsatsen att de större företagen ska visa större eftertanke. Dessa företag kommer jag i framtiden att välja att inte handla hos, klargör kommunchefen

Johnas Jansson bedömer att man har 150 företag bakom sig.

- Varken jag eller Kurt hinner springa runt och samla företagare. Jag har mitt företag och barnen som ska ha sitt också. Men annars hade vi nog kunnat få ett par hundra företagare med oss, säger Jansson.

När listorna ska lämnas över till kommunen är inte bestämt.

Mer läsning

Annons