Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föraren ska ha attackerat poliser efter sitt motorstopp – åtalas nu för fyra brott

Mannen ska ha fått motorstopp i Ludvika och sedan gått till attack mot två poliser som skulle kontrollera honom och fordonet.
Nu åtalas mannen misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt två fall av grov olovlig körning. Han erkänner de två sistnämnda brotten.

Annons
En man från Ludvika kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt två fall av grov olovlig körning. Han erkänner två av brotten.Foto: Dennis Pettersson

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Ludvikapolisens utredningschef sätter ner foten – återkommande dödshot mot polismän blev droppen

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Ludvika kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman samt två fall av grov olovlig körning.

Enligt åtalet ska mannen, den 20 augusti i fjol, ha kört bil på riksväg 68 i Fagersta trots att han saknade körkort. Samma sak ska ha hänt den 3 september i fjol, denna gång på Lyckåkersvägen i Ludvika. Eftersom mannen sedan tidigare har lagförts för olovlig körning så anser åklagaren att mannen nu ska dömas till två fall av grov olovlig körning.

I samband med bilfärden i Ludvika den 3 september ska mannen ha fått motorstopp och efter det kom två poliser till platsen för att kontrollera fordonet och mannen.

I samband med kontrollen ska mannen ha slagit flera slag mot den ena polisens överkropp samt tagit ett hårt tag om den andre polisens handled och vridit om. Han ska även ha satt sig till motvärn genom att slita med armarna, sparka med benen och kränga med kroppen.

Den åtalade mannen erkänner de båda fallen av grov olovlig körning men förnekar brott när det gäller våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons