Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förare åtalas för tre brott efter bilfärd – erkänner samtliga

En man från Ludvika kommun har åtalats misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott samt grov olovlig körning efter en bilfärd i hemkommunen.
Den åtalade mannen erkänner de tre brotten.

Annons

En man från Ludvika kommun har åtalats misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott samt grov olovlig körning efter en bilfärd i hemkommunen. OBS: Bilden är arrangerad.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Magsjukan i Saxdalen – 35 kräver ersättning av kommunen

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 65-årsåldern och bosatt i Ludvika kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

Enligt åtalet ska mannen, den 20 december i fjol, ha kört bil på Björnhyttevägen i närheten av Grängesberg i Ludvika kommun, trots att han var påverkad av amfetamin samt saknade körkort.

Eftersom mannen sedan tidigare lagförts för olovlig körning så anser åklagaren att detta brott ska anses som grov olovlig körning.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt analysresultat och körkortsuppgifter som ska styrka att mannen var narkotikapåverkad samt saknade körkort vid tillfället för bilfärden.

Den åtalade mannen erkänner brotten.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons