Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förälder anmäler Ludvika-skola: "Skolan har inte tagit kontakt trots oanmäld frånvaro"

Barnet har omfattande frånvaro från skolan och föräldern har nu anmält Ludvika kommun till Skolinspektionen för att inte ha vidtagit tillräckliga åtgärder för att få tillbaka hen till skolan. Skolan anklagas också för att inte ha kontaktat vårdnadshavaren trots oanmäld frånvaro.

Annons

Enligt föräldern har uteblivna åtgärder och anpassningar lett till att barnet nu inte alls går i skolan. Dessutom har det utvecklats till att ingen från skolan har hört av sig vid oanmäld frånvaro trots att det av skolans egna dokument framgår att man, så snart en elev uteblir oanmält, ska kontakta vårdnadshavare redan samma dag. Enligt anmälan till Skolinspektionen misstänker föräldern att skolan helt enkelt "släppt ansvaret" om eleven.

I ett mejl till rektorn den 9 augusti förklarade föräldern bland annat hur hen själv har "tvingat, peppat och uppmuntrat barnet att gå till skolan men att det nu inte går längre." Och att föräldern efterlyser pedagogisk kartläggning, särskilt stöd och täta uppföljningar.

Skolinspektionen begär nu att Ludvika kommun ska inkomma med ett yttrande och bland annat svara på frågan om och i så fall vilket stöd i form av extra anpassningar som eleven har fått inom den ordinarie undervisningen. Uppgifterna måste styrkas med dokumentation i form av exempelvis åtgärdsprogram som har utarbetats för eleven.

Senast nu den 22 september måste Ludvika kommun lämna in sitt yttrande till Skolinspektionen. Yttrandet tillsammans med uppgifterna från vårdnadshavaren kommer sedan ligga till grund för inspektionens beslut i ärendet.

Arkivbild. Barnet på bilden är inte densamma som barnet det handlar om i aktuell artikel.

Mer läsning

Annons