Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera företag vill bygga på Lyviksberget

/
  • Miljonsatsning. Lars Andersson räknar med att investera fem – sex miljoner i bygget vid Lyviksberget. Hans förhoppning är att i framtiden årligen sälja uppåt 150 fordon.
  • Trångbodd. Fredrik Johansson med företaget Fastmec har tre anställda och gissar att det blir ett par till om flytten till Lyviksberget blir av. I lokalerna på runt 1 500 kvadratmeter kommer man att ge plats för andra företag i bilbranschen. Johansson och hans kompanjon har också funderingar på att öppna en bensinmack.

Annons

- Ludvika är en fantastisk stad och vi vill hemskt gärna finnas i Ludvika. Nu tittar vi på om förutsättningarna ser tillräckligt bra ut och därefter tar vi ett beslut, säger Stefan Eriksson, Nordenchef för Burger King.

Lars Andersson, ägare av Carnila AB, har redan gjort upp med kommunen om köp av en tomt mellan rondellen och järnvägen.

- Jag kommer att bygga lokaler på cirka 1 000 kvadratmeter på vänstra sidan när man kommer upp för backen. Kommunen ska ta ner skogen nu i juni och i augusti kommer Vb-elnät att ta bort en luftledning och ersätta den med jordkabel.

- Jag räknar med att kunna börja schakta i augusti och att plattan kan gjutas i slutet av september, och jag hoppas att det ska vara klart i mars nästa år, samtidigt som Coop och de andra öppnar sina butiker, säger Andersson.

I bilbranschen verkar även Fredrik Johansson som sedan 2003 driver Fastmec som sysslar med bilreparationer.

- Vi har förhoppningar om att kunna bygga lokaler på cirka 1 500 kvadratmeter mellan järnvägen och Gonäsvägen vid Lyviksberget.

Håkan Lodin vid byggföretaget AEB Högtryck AB har noterat samma sak.

- Vi har i princip klart med en tomt till höger om rondellen, mellan det område som nu byggs ut och Finnäset. Vi flyttar hit både Dahlgrens i Dalarna AB och Cramo Maskinuthyrningar som i dag är lokaliserade till Landforsen.

Tidningen har fått uppgifter om ännu fler företag som är på väg till området men har inte lyckats få kontakt med ansvariga i företagen som kunnat bekräfta uppgifterna.

Kommunchefen och tillika tillförordnade näringslivschefen Kalle Gustafson, väljer att tills vidare vara sparsam med kommentarer.

- Vi har inget att berätta nu. Förmodligen kan det bli ett offentliggörande inom en månad.

Det är ett stort tryck efter tomter på Lyviksberget?

- Just nu är det ett väldigt tryck över huvud taget, svarar kommunchefen.

Mer läsning

Annons