Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Finns en del att reda ut"

Annons

Därmed verkar det som att den gamla devisen "ju fler kockar, desto sämre soppa" haft ett visst inflytande. Lars-Håkan Andersson skrattar till. Han säger det inte rakt ut. Men han håller med om att risken för missar ökar när många aktörer finns inblandade.

Kan det till och med finnas en tredje version av adressnummer?

- Förhoppningsvis är det inte så.

Lars-Håkan Andersson har dock konstaterat efter telefonsamtalet med Gunnar Ekdahl att det finns tveksamheter i numreringen av adresserna på Halvars.

- Det finns en del som måste redas ut.

Men han vill också påpeka att ändringen av adresserna har en bakgrund, att det inte är frågan om en process som startats nyligen.

- Alla orter där det finns en sammanhängande bebyggelse är föremål för det här.

Målet är att adresserna ska bli tydligare och lättare att lokalisera. På en del håll handlar det exempelvis om att mindre vägar som utgör avstickare till byns huvudväg tilldelas namn.

Nya vägnamn är dock inte aktuellt i Halvars. Här är det "bara" frågan om nya nummer. Lars-Håkan Andersson anser däremot inte att de eventuella missar som gjorts längs Halvarsvägen är någon stor sak.

Fastboende och fritidshusägare kommer att informeras och upplysas om adressändringen. En ändring som husägare själva inte behöver ombesörja. Att det sedan finns fall där nummerbytet redan skett är en annan sida av saken.

Mer läsning

Annons