Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fingrarna i luften

/

Annons

- Ja! Vi går plus. Med sextio spänn. Då kan vi betala vakterna, säger Alexander Högbom, ordförande i Club Cavum vid entrén. Han har ordnat lokalen till turnén och sjunger i bandet Spasmodic som blir tredje bandet på scen. Det är fredag kväll och 22 personer har betalat in sig när Undertaker Road Trip når Ludvika med två kvällars framträdanden.

Ett par timmar har 109 personer betalat in sig för att se banden Vanity Blvd. från Avesta, Blind från Älmhult, lokala bandet Spasmodic och Nattas från Stockholm. Turnéledaren Bubba Bohlenius driver vanligtvis en klubb i Södertälje:

- Det är en åttio band om året som spelar där. Men så tänkte jag 'varför inte köra en turné i sommar istället'. Så nu åker vi till Ludvika, Motala och så en stor final i Emmaboda sedan.

Inga av banden som spelade i Ludvika har fått något material utgivet kommersiellt förut. Senare i år kommer en uppföljare till den här turnén, en "part two" som Bubba Bohlenius kallar den. Den gör stopp i Falun närmast då.

- Intäkterna från höstturnén kommer gå till Barncancerfonden, säger turnéledaren.

Före och efter framträdandena syns bandmedlemmarna trampa runt bland publiken. Medlemmarna från Blind gör så även under sina egna låtar. För att få i gång publiken turas de om att ge sig ut på golvet och spela och sjunga mitt bland åhörarna.

- Nu vill jag se er lyfta lite på luggen. Ni som har, säger sångaren inför näst sista låten.

Det blir helt klart skillnad när de står en decimeter ifrån mig än uppe på scenen en bit bort. Den lilla scenen utökas på så vis av smålänningarna. Plötsligt omfattar den hela lokalen. Härligt.

Över 50 personer ställer upp ideellt under turnén. Överskottet efter att vakterna fått sin del går till reseersättningar.

Den emellanåt väldigt försiktiga publiken är blandad. Allt ifrån de yngre och upp till 80 år, enligt uppgift. Det var också de äldre som höll i gång bäst framför scenen ända fram tills Ludvikabandet klev på vid halv ett-snåret. De slutliga publiksiffrorna ser ut så här - 130 personer på fredagen och 120 på lördagen.

- Jag är nöjd och belåten, det gick jättebra. 250 personer på två dagar. Det räckte till reseersättning och blev lite över till Emmaboda också, säger Bubba Bohlenius.

Mer läsning

Annons