Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fartfylld dansshow

/
  • Egen koreografi. Medlemmarna koreograferar de flesta danserna själva, alla framförde till exempel en egen individuell dans på scenen. Men en del av danserna passade de på att tacka sina lärare vid KFUM Dansstudio i Borlänge för.
  • Energiskt. Riddim består av Emma och Anna-Sara Ericsson, Amanda Andersson, Maria Franzon, Lovisa Widén och Elin Snäll-Laxå. En tredjedel av gruppen har sina rötter i Ludvika. De har dansat tillsammans som grupp i ett halvår, och var för sig har de minst tre till fyra års erfarenhet. Riddim är det uttryck som används för de vanligen återkommande bakgrundsljud som används främst inom reggaemusiken. Ofta rör det sig om en enkel basslinga och trummor. Ordet är med största sannolikhet en förvanskning av engelskans rhythm, eller rytm som det heter på svenska.

Annons

Det var fullt vid frukostborden när det vankades dansshow på den lilla scenytan. 50-talet besökare i alla åldrar betalade in sig till Folkets Hus tidig måndag förmiddag. Med en varning från arrangören om att det kunde bli lite hög musik och att i nödfall fick fingrarna användas som öronproppar drog det hela igång.

- Vi har lagt ned mycket tid, tankar och kärlek i den här danstillställningen, och vi hoppas att ni ska gilla den, lät en av gruppens medlemmar publiken förstå efter den inledande dansen.

Dansgruppen Riddim dansar modern dans, men mestadels streetdance. Och dessutom en del jazz. Vilket blir mer än det låter, för det ingår en hel del olika dansstilar i begreppen.

- Streetdance är alla danser som dansades på klubbarna i USA på 1960- och 1970-talen. Det förklarade en av medlemmarna från scenen och nämnde breakdance som ett av flera exempel.

Gruppen, som applåderades friskt av publiken hann med många framträdanden såväl i grupp som individuellt under det timslånga program de bjöd på, inräknat ett extra framträdande.

- För oss är dans en jättestor del av våra liv. Det går inte en dag utan att vi dansar eller tänker på dans. Det är det perfekta uttryckssättet.

Mer läsning

Annons