Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facken kritiska – hävdar att kommunen inte lever upp till lagar och regler kring tillsättandet av kommunchef

Samtliga fackliga organisationer har tröttnat på den politiska långbänken i frågan om kommunchefen i Ludvika. Facken hävdar bland annat att kommunen brister i efterlevnaden av lagar och regler.

Annons

Leif Pettersson och Lotta Wedman (bilden) liksom Lars Handegard och Håge Persson får nu samfälld facklig kritik för hur de hanterat frågan om tillsättandet av tjänsten som kommunchef.

I en skrivelse till de tre kommunalråden och oppositionsrådet konstaterar facken att inget hänt sedan de tre huvudkandidaterna för jobbet som kommunchef intervjuades den 31 augusti.

Facken hänvisar till kommunens rekryteringsguide och citerar ur den att "grunden för en lyckad rekrytering är ett gott förarbete där man försöker analysera och klargöra vilka krav och förväntningar man har på den nya medarbetaren".

Med tanke på att inget hänt sedan den 31 augusti ställer facken frågan "hur förarbetet och kravprofilen ser ut?".

"I rekryteringsguiden står även att de kandidater som inte är aktuella för tjänsten bör snarast meddelas på lämpligaste sätt. Vår uppfattning är att en av kandidaterna fått informationen att inte längre vara aktuell via media", skriver facken i brevet till kommunalråden Leif Pettersson (S), Lars Handegard (V), Lotta Wedman (MP) och oppositionsrådet Håge Persson (M).

Facken hänvisar vidare till kommunens personalpolitiska program där det talas om att man vill göra Ludvika kommun till en mer attraktiv arbetsgivare.

"Vi fackliga företrädare ställer oss frågande till hur detta går i linje med en långdragen process där de två återstående kandidaterna heller inte fått någon information förutom via media."

Facken hävdar att de inte fortlöpande informerats om hur det går i processen med anställning av ny kommunchef. Kommunledningen har, påstår facken, därför brutit mot regler i medbestämmandelagen, arbetsmiljölagen och förtroendemannalagen.

Leif Pettersson säger att han kommer att ta upp brevet när rekryteringsgruppen träffas nästa gång, vilket han tror blir till veckan. Men han ställer sig frågande till delar av kritiken och menar att facken deltagit i processen.

– Så vitt jag kan se så har de varit delaktiga i processen på sedvanligt sätt. Vi har haft MBL:er etcetera.

Stämmer det att den tredje kandidaten fick veta genom att läsa DT att han inte längre var aktuell för jobbet?

– Jag själv har inte varit i kontakt med honom. Jag ska kolla detta med Anna-Karin (Mässing, personalchefen), svarar kommunalrådet Pettersson.

Lotta Wedman:

– Jag vet inte hur mycket facken har varit inblandade i diskussionen. Det är Leif och personalchefen som har ansvaret att informera facken.

Miljöpartisten beklagar att de fyra toppolitikerna ännu inte kunnat lägga fram ett förslag för kommunstyrelsen om vem av de två återstående kandidaterna, Jan Lindström och Mikael Carstensen, som bör erbjudas jobbet.

– Det är synd att det dragit ut på tiden. Men det är svårt att hitta tider som passar oss alla fyra och det beror på att vi just nu har jättemycket att göra. Men rekryteringen av kommunchef är en av de viktigaste frågorna som vi har nu.

Brevet till toppolitikerna har undertecknats av företrädare för Kommunal, Vision, Ledarna, Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Lärarförbundet Skolledarna, Sveriges Skolledarförbund, Sveriges Ingenjörer och Jusek.

Mer läsning

Annons