Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eu-byn till riksdagen

Annons

NLT presenterade nyligen förslaget om att göra EU mer demokratiskt rumsrent och folkligt förankrat med en EU-by i varje land. Förslaget har vunnit EU-kommiusionären margot Wallströms gillande.

- Det blir jag, Björn Knutsson och Ulf Hildebrandt från Samarkand samt vår Lasse Nylen som ska leda projektet som ska presentera EU-byn för riksdagsmännen, säger kommunalrådet Leif Nilsson (s).

Det är riksdagsledamoten Carin Runeson som också sitter i Samarkands styrelse som tagit initiativ till riksdagsmannaträffen. Anledningen till att Smedjebacken vill ha med Västmanlänningarna är närheten till kommunerna i grannlänet.

- Lyckas vi så mår man nog också gott av EU-byn i Västmanland, säger Nilsson som berättar att han i stort sett bara mötts av positiva reaktioner bland Smedjebacksborna efter att Nya Ludvika Tidning uppmärksammat projektet.

Nilsson är glad åt att riksdagsman Rolf Gunnarsson (m) gett EU-byn sitt stöd med hopp om att det kan bli en viktig del under det svenska ordförandeskapet i EU 2009.

- Jag är glad åt hans stöd, vi behöver all den hjälp vi kan, säger Nilsson.

Mer läsning

Annons