Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En stödgala för alla som lever med psykisk ohälsa

På lördag 27 maj hålls en stödgala för alla med psykisk ohälsa på Räfsnäsgården i Ludvika. Den hålls till minne av musikern Roger Porshage som tog sitt liv i höstas, och blir i hans anda en kväll fylld av livemusik.

Annons

Psykisk ohälsa syns ofta inte på utsidan. Och det kan vara svårt att tala om den, både för de drabbade och anhöriga.

Birgitta Hagelberg Porshage var gift med Roger Porshage.

– Med den här eftermiddagen och kvällen vill vi uppmana till att våga prata om det, säger Birgitta. Roger och jag diskuterade faktiskt förra sommaren om att göra något evenemang kring det här, men vi hann inte innan han själv gick bort. Men nu kände jag att jag var tvungen att göra något för honom, mig själv och alla som lever med eller nära någon med psykisk ohälsa.

Stödgalan för psykisk ohälsa är till minne av musikern Roger Porshage.

En som efter flera års psykisk ohälsa brutit tystnaden är Valdemar Michaelsson från Falun. Han deltar på galan och berättar där om hur det kan vara att må psykiskt mycket dåligt.

Stödgalan startar med Valdemars berättelse klockan 15 och musiken tar vid klockan 16. I Rogers anda blir det en kväll fylld av livemusik med bland annat Petra Kvännå, Broomyards, Feel Dizzy, Fire in the Basment, Hymans, Chrille Wahlgren, Deputy, Nitery och Willy Washroom.

– Det är nog 100 som anmält att de kommer och uppåt 250 intresserade. Vi har plats för 300, och man kan komma och gå som man vill under kvällen. Och vi tycks ju ha vädret med oss, så det blir säkert en fin eftermiddag och kväll.

Arrangör är Föreningen Frostfritt och intäkterna går till föreningen "Aldrig Ensam".

Mer läsning

Annons