Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En jätteframgång"

Annons

Butiken i Ludvika öppnades 2001 och i dag har koncernen 14 butiker, främst i Norrland. I år blir det fem nya butiker och inom två år ska man ha öppnat ytterligare 20 butiker. Butiken i Ludvika med i dag sju anställda har genom åren varit en av de framgångsrikaste sett till omsättning i relation till anställda.

- Butiken i Ludvika är en jätteframgång. Ludvika fortsätter att ligga i topp och krigar om förstaplatsen med ett par andra butiker, berättar Ahlberg och bekräftar att personalen i Ludvika även i år kan kvittera ut vinstbonus motsvarande ungefär en månadslön. Detta som tack för det fina resultatet för 2006.

Under 2007 är det tänkt att butiken ska fräschas upp invändigt. Peter Ahlberg vill gärna bygga ut butiken och påpekar i sammanhanget att Dollarstore i april öppnar en butik i Arvidsjaur med ytor på 3 500 kvadrat.

- Det är dubbelt så stort som i Ludvika. Vi får föra resonemang med Kurt (Kristensen, husvagnshandlaren och tillika markägaren) om det går att bygga ut. Visst bör det finnas möjligheter.

- Mina medarbetare har inte informerat mig om det området så jag antar att de inte tycker att det är intressant för oss. Nej, vi ska inte dit.

Tidigare år vid den här tiden har Peter Ahlberg redogjort för hur mycket koncernen Dollarstore omsatte föregående år och även berättat om resultatet. Det tänker han inte göra i år.

- Vi hade styrelsemöte i fredags och beslutade att inte gå ut med några siffror just nu. Intresserade får vänta tills vi har lämnat in årsredovisningen till PRV (Bolagsverket).

År 2005 uppgick Dollarstores nettoomsättning till 239 526 000 kronor och resultatet efter finansnetto var 19 237 000 kronor. Siffror som alltså ska ha förbättras ytterligare under 2006.

- Aldrig i livet, vi har det bra som vi har det. Vi är skuldfria och jag finner ingen som helst mening med någon aktieintroduktion. Jag vill inte ätas upp av andra.

Mer läsning

Annons