Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En hälsosam skola

/

Annons

- Det här är första gången vi prövar ett sånt här arrangemang trots att vår skolas profil just är idrotts och hälsa, berättar Eva-Lotta Öbrell , klassföreståndare för klass 2, som redan före lunch kunde konstatera att arrangemanget slagit väl ut och uppskattades storligen av alla inblandade. Inte minst från elevhåll.

Särskilt populärt verkade det vara att få stifta bekantskap med en smula udda sporter som exempelvis basket.

Redan ifjol tjyvstartade Blötbergsskolan med en mindre variant där även andra skolor var inbjudna. Den gången handlade det uteslutande om orientering.

- Vi fick hjälp av OK Malmia från Grängesberg,som är med även i år.

Övriga deltagande idrottsföreningar som passade på att göra reklam för sig var bland andra Ludvika FK, Ludvika handbollsförning, Ludvika Ridklubb, LA Danzers (Jo, buggen fungerade fint även om det var en smula stelt i början..) . Vi har ringt runt till många föreningar och erbjudit dem att vara med en de flesta har samma problem att få loss folk på dagtid, berättar Eva-Lotta som också kan berätta att Korpen fanns på plats liksom Ludvika Scoutkår, Folktandvården, Ludvika Simsällskap som alla presenterade sig genom utställningar.

Dessvärre lyckades man inte få någon medverkande som kunde informera om kostfrågor den här gången. Det kanske kommer nästa gång.

Att det blir en nästa gång får man utgå ifrån efter att ha hört Eva-Lottas smått lyriska skildring av mässan så långt.

- Vi planerar att utöka det här arrangemanget ytterligare. Vi ville testa hur det fungerade efter den modell vi hade skissat och det verkar kunna vara en dag där vi kan bjuda in kommunens andra skolor till en lika lyckad dag som den idag, säger Eva-Lotta Öbrell.

Mer läsning

Annons