Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elbolaget Montage - Årets Företagare

/
  • Värda guld. Ann-Charlotte Nilsson och Sven Westborn, Vegoria, tilldelades specialpriset ”Guldklockan
  • Prisade företagare. Här är de, företagarna/köpmännen som antingen nominerades till utmärkelserna eller kammade hem priset vid lördagens näringslivsfest på Gammelgården.

Annons

Bland dessa fanns också de som gnetat i många år, utan utmärkelser. Men å den andra sidan är prestationerna i vissa avseenden lika många som antalet företag.

Därför är det heller inte det allra lättaste att gallra fram den eller de som gjort sig mest förtjänt av ett pris. Någon måste ändå lyftas fram. Och resultatet av den kniviga uppgiften kom i ljuset vid Näringslivsfesten 2007.

Som alltid lockade festligheten ett stort antal företagare från alla delar av kommunen, liksom kommunala representanter. Här fanns exempelvis kommunchefen Kalle Gustafson och mark- och planeringschefen Jan-Erik Eriksson.

Den sistnämnde blev för övrigt föremål för ett av specialpriserna, Årets kommuntjänsteman. Från företagens sida är det Erikssons stjärna som lyst med av alla.

Något överraskad ville han klargöra att han inte är ensam om utvecklingen av kommunen. Dessutom noterade han att verksamheten allt mer övergått från sedvanligt planerande till exploatering, där förstås Lyviksberget är det stora objektet.

Till "specialarna" hörde också Guldklockan. Inom offentlig förvaltning, vilket inkluderar politikerna, och bland de kollektivanställda inom den privata sektorn är guldklockan sedan lång symbolen för lång och trogen tjänst.

- Men inte bland företagarna, konstaterade festgeneralen Magnus Erbing.

Därför var det förstås hög tid att dela ut utmärkelsen. Uppmärksamheten i salen riktades därmed mot Ann-Charlotte Nilsson och Sven Westborn som drivit sitt företag, Vegoria, länge och troget.

När det sedan gäller de stora utmärkelserna tonades först "Årets prestation" fram. Här hade både Bergslagens Golvservice och Må Bättre nominerats. Men det blev den välkände husvagnsmagnaten Kurt Kristensen som erövrade titeln.

Det som fällde avgörande var inte oväntat restaurangprojektet vid sjön Väsmans strand. Kurt Kristensen har genom beslutsamhet, handlingskraft och stor framtidstro bidragit till att skapa ett landmärke och en mötesplats med stor utvecklingspotential lyder motiveringen.

Titeln "Årets Köpman" tilldelades Expert Zoo, djuraffären som paret Runo och Berit Broddfors under många år utvecklat till en butik som drar kunder långt utanför kommungränsen konstaterar juryn.

De som stod närmast prispallen var Skomakarna som drivs av Anders och Mona Björkman, samt Telia-butiken där Inger Shield Hellström visat sig ha förmågan att lyssna på sina kunder och därmed erbjuda den bästa lösningen.

Slutligen utnämndes också "Årets företagare" som i år tilldelades Elbolaget Montage. Här talar juryn om ett lyckat generationsskifte, där den nye ägaren Johnas Jansson slagit omsättningsrekord och kraftigt ökat antalet anställda.

Log Weld AB och bevakningsföretaget Nyx Security var nominerade i den här kategorin.

Nämnas kan att varken Kurt Kristensen eller Johnas Jansson fanns på plats för att ta emot sina priser. Den förstnämnde representerades av dottern Veronika Larsson och svärsonen Artur Larsson. Den andre företräddes av Jonas Jansson, anställd på företaget.

Nämnas kan att frånsett festgeneral Erbing svarade Margareta Olsson, Företagarna, Susanne Falk, Köpmannaföreningen och Peter Wahn kommunens näringslivssekreterare för prisutdelningen.

Mer läsning

Annons