Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter branden – nu bygger kommunen "personalvilla" för 3,5 miljoner

Två år efter branden har kommunen bestämt att en liten "villa" ska byggas vid Marnäsgatan. Men nya byggnaden kommer inte att hyras ut till någon person med psykiskt funktionshinder.

Annons

Huset vid Marnäsgatan blev så förstört vid branden att enda alternativet var att riva det. Nu byggs ett nytt hus till en kostnad av cirka 3,5 miljoner.

– Nej, enligt önskemål från vård och omsorg blir det personallokaler på cirka 120 kvadratmeter. Bygget kostar ungefär 3,5 miljoner och uppdraget att uppföra huset har gått till NJ Bygg (Ludvikafirma), berättar Jan Hedberg, byggchef vid kommunens fastighetsbolag.

– Lokalerna kommer även att kunna användas av personalen som arbetar på den närliggande gruppbostaden. Samtidigt innebär det här att vi kan utöka med en lägenhet i området, säger vård- och omsorgs ordförande Åsa Bergkvist (S).

Det var i månadsskiftet september-oktober 2014 som brandkåren en natt larmades till Marnäsgatan 36, nära äldreboendet Ängsgården. Där möttes styrkan av en fullt utvecklad brand och det framkom snabbt att det var en av de boende i huset som hade tänt på.

– Nu har markjobben börjat och sedan bygger man en träbyggnad med sadeltak som passar in i kvarteret. Bygget ska stå klart i februari 2017. Den befintliga personalbyggnaden i samma kvarter kommer att byggas om till två mindre bostäder, upplyser Jan Hedberg.

Vad ombyggnaden av nuvarande personallokaler kommer att kosta, har Hedberg ännu inga uppgifter om.

Mer läsning

Annons