Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt så bra för Ludvika Hockey

När Ludvika Hockey spelade en "rosa hockeymatch" satte man som mål att få in 5 000 kronor till Cancerfondens Rosa bandet-kampanj.
Det blev mycket bättre än så.

Annons

– Vi hade varit nöjda om vi fått in 5 000 kronor. Nu är vi uppe i cirka 9 500 kronor och fortfarande tickar det in pengar via swish. Så vi är väldigt nöjda, det här visar att hockeyn kan göra skillnad, framhåller på torsdagen Jan Bergkvist som är styrelseledamot i Ludvika Hockey.

Den rosa matchen spelades i fredags och lockade en publik på cirka 160 personer. Entrén för vuxna var satt till 60 kronor och halva beloppet skänker klubben till Cancerfonden.

– Domarna skänkte sitt arvode så bara där fick vi in över 2 000 och A-laget hade en egen insamling som gav över 1 000, berättar Bergkvist.

Själva seriematchen i division 3 mot Orsa gick dock inte som förväntat. Hemmalaget lyckades inte göra ett enda mål men släppte in fem.

– Dessvärre blev det förlust, men det känns ändå som att vi vann den här matchen, säger Jan Bergkvist som mer eller mindre lovar att klubben kommer att genomföra någon liknande insamlingskampanj nästa år.

Mer läsning

Annons