Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Driften av Ludvika sporthall privatiseras?

Annons

De lokala "nya" moderaterna går på offensiven och aktualiserar det tre år gamla kravet på en privatisering av Ludvika sporthall. Israelsson och Håkan Frank motionerar till kommunfullmäktige i ärendet. Nu återstår att se om de får gehör över partigränserna.

Frågan om sporthallens drift var, som tidningen tidigare utförligt redogjort för, ett hett ärende under 2004. Då var bland annat siktet inställt på att Skanska skulle träda in som entreprenör i nära samverkan med flera idrottsföreningar. Det hela slutade emellertid med att ärendet gick i stå.

- Men nu har tiden kommit i kapp oss och är nu mogen för att vi övergår till en alternativ driftsform. Har vi investerat över 20 miljoner kronor måste vi inte minst se till att sporthallen är öppen för innevånarna som varit med och betalat, säger Israelsson.

I sammanhanget påminner han om att det klagas på sporthallens öppettider. Senast under påskhelgen blev folk som ville sporta och bada mycket irriterade när de inte kunde komma in.

- Och på torsdagsförmiddagar är det stängt för att de ska städa. Hur skulle det se ut om till exempel en restaurang stängde för städning vid lunchtid, fortsätter han med illa dold ironi.

- Det måste naturligtvis vara öppet varje dag. En kommun är inte bra på att sköta affärsmässiga saker, fortsätter Israelsson som dessutom anser att marknadsföringen av verksamheten i Ludvika sporthall har mycket i övrigt att önska.

Den kostnadsminskning (besparing) som en privatisering väntas innebära ska enligt moderaterna bli till gagn för kommunens idrotts- och föreningsliv.

Mer läsning

Annons