Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms till halvårs fängelse för bland annat förolämpning

En man i 35-årsåldern döms för ett flertal brott i Ludvikaområdet. Bland annat ett antal trafikbrott samt hot riktat mot en polis.

Annons

Mannen har från slutet av april 2017 fram till november samma år åkt fast sju gånger för olovlig körning. Under samma period inträffade ett fall av rattfylleri samt ett fall av grov rattfylleri.

Vid grova rattfylleriet bestämde sig polisen för att ta med mannen till arresten i Borlänge.

Det var i början av maj som polisen hade stoppat honom i Ludvika kommun. Mannen ska ha krängt med kroppen när de förde honom till polisbilen och gjort våldsamt motstånd.

Väl i patrullbilen kallade han den ena av poliserna för olika könsord och nedsättande uttryck med variationer på etnisk härkomst. Polisassistenten uppgav i tingsrätten att en polis ska tåla en hel del men att i detta fall handlade förolämpningarna om ursprung vilket inte var okej.

Under färden började han sparka i framsätena. Patrullen stannade, drog ut honom och satte på benfängsel. Under den fortsatta färden ska han ha hotat den ena polisen genom att säga att han skulle leta upp polisens privata bostad.

Mannen nekade till förolämpningen, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Tingsrätten anser att vittnesuppgifterna däremot väger tyngre.

Under 2017 har mannen dömts tre gånger där trafikbrott ingått. Vid händelsen med transporten till häktet hade han dagen innan dömts till två månaders fängelse för olaga hot, ofredande, olovlig körning och grovt rattfylleri.

Tingsrätten anser att han återfaller vanemässigt i brott, i synnerhet i trafikbrott där tingsrätten anser att det nästan är fråga om uppenbart lagtrots. Därför döms han till sex månaders fängelse.

Mer läsning

Annons