Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Din bussbiljett kan mätta barn i jul

Nu kan du se till så att barn får äta sig mätta i jul – bara genom att åka buss. Under december skänker nämligen Nettbuss Bus4You fem kronor för såld biljett till hjälporganisationen Giving People.

Annons

Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att hjälpa de 232 000 barn som lever i fattigdom i Sverige samt med att fånga upp de barnfamiljer som är på väg mot svåra ekonomiska problem.

Sedan starten år 2013 har man förmedlat ett stort antal matkassar och förnödenheter till familjer över hela Sverige. Och i år, inför julen, får man hjälp av Nettbuss Bus4You.

De inledde samarbetet med att skänka 100 000 kronor till hjälporganisationens insamling av julmatkassar – vilket motsvarar totalt 333 matkassar.

Fram till den 20 december kommer bussbolaget, som bland annat kör turer till och från Ludvika, dessutom att skänka fem kronor per såld biljett till hjälporganisationen.

– Vi hoppas att insamlingen kommer upp i 300 000 kronor, vilket innebär att vi ställer 1 000 matkassar på bordet hos behövande familjer, säger Robert Nyberg, vd för Nettbuss Travel, i ett pressmeddelande.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons