Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deckarförfattare på nya biblioteket

/
  • Aino Trosell är mest känd som proletärförfattare men har de senaste åren slagit sig in på deckarbanan.  Foto: Thomas Isaksson
  • Anna Jansson läste bitar ur sina böcker, bland annat ett humoristiskt stycke om hypokondrikern Molin.  Foto: Thomas Isaksson

Annons

Ludvika kommuns kultur- och fritidsförvaltning hade i samarbete med Globe bokhandel fått till författarkvällen med Anna Jansson och Aino Trosell. Fler skribenter finns troligen att vänta i höst. Kultursekreterare Ylva Sellin hälsade åhörarna välkomna och lämnade sedan över ordet till Anna Jansson. Hon började med att uttrycka sin uppskattning för Aino Trosell.

- När jag debuterade som författare var Aino en stor idol. Jag har läst allt hon skrivit, sade hon.

För att leva upp till titeln "ryslig dam" drog hon en spökhistoria från Gotland, om havsfrun, som gärna drar ner unga, vackra män i djupet.

- Myter är sanningar, för om de inte var det så skulle de inte ha levt kvar genom historien. Sagan om havsfrun var antagligen ett sätt att varna för de branta klipporna på Gotland, sade Anna Jansson.

Aino Trosell, som ursprungligen kommer från Malung, brukar vanligtvis räknas till proletärförfattarna men har på senare år även glidit in på deckarspåret. Författaryrket säger hon vara tufft men roligt.

- Det är inte första gången jag och Anna framträder tillsammans. Det är väldigt trevligt att vara kolleger och inte konkurrenter. För det kan annars vara ett ensamt arbete.

Aino Trosell är just nu aktuell med sin nya roman "Hjärtblad", som Ludvikapubliken hade chansen att vara först ut med att höra henne berätta om.

Mer läsning

Annons