Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coop Bolist i Ludvika lägger ned – nio anställda får gå

Byggvaruhuset Coop Bolist läggs ner vid årsskiftet 2017/18 efter två år i Coop Mitts regi. Anledningen är att butiken gått med förlust i flera år.
Nio anställda i butiken drabbas av stängningen och tvingas avsluta sina anställningar senast sista februari nästa år.

Annons

Förhandlingar mellan Coop Mitt och Handels inleddes nyligen och parterna kom överens om nedläggning och hur det ska gå till. I förra veckan informerades de sju heltidsanställda respektive två visstidsanställda, tre män och sex kvinnor.

– Jag uppfattade det som att de inte var förvånade, men blev så klart chockade ändå, säger HR-chefen vid Coop Mitt, Susanne Lindqvist.

Läs mer: Vi har haft lite på känn att något skulle hända

De nio anställda vid Coop Bolist i Ludvika har sista februari 2018 som sista anställningsdag.

– Vi kommer att ha utförsäljning före årsskiftet och så ska lokalerna röjas, berättar Susanne Lindqvist. Vi är så klart flexibla vad gäller personalens önskemål. De har olika och ganska långa uppsägningstider, men om någon får jobb under tiden så försöker vi lösa det.

HR-chefen på Coop Mitt, Susanne Lindqvist, har upphandlat omställningsstöd för personalen.

– Det här är ett gäng kompetenta människor med lång erfarenhet av byggvaror, fortsätter Susanne Lindqvist. Personalen kommer att få möjlighet att söka på våra eventuella vakanser inom Coop Mitt.

– Vi har också upphandlat ett så kallat omställningsstöd för personalen, så att det finns en omställare samt personalspecialist närvarande för samtal. Likaså har vi en trygghetsfond och företagshälsovård som bistår vid nedläggningar.

Coop Bygg har tidigare varit ute och fiskat efter företag som skulle vilja ta över, men utan resultat. Den 1 januari 2015 förvärvade Coop Mitt 39 butiker i Dalarna, 38 livsmedelsbutiker - och Coop Bolist Ludvika.

– Övriga butiker går bra, där finns i dag inga planer på nedläggning, säger Susanne Lindqvist.

Coop Mitt har kontrakt på lokalen till mars 2018. Fastighetsägaren Nicklas Andersson vill i dagsläget inte kommentera stängningen på Lyviksberget.

– Jag hörde det här i morse, säger han. Men eftersom kontraktet inte är uppsagt så har jag ingen kommentar i dagsläget.

Coop Bolist, tidigare Coop Bygg, i Ludvika lägger ned.

Mer läsning

Annons