Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christer Sjögren trollband publiken

/

Annons

Showen med Sjögren och det elva man starka kompet Magnus Bäck Band var inte gratis. De som kom för att digga fick betala en rejäl slant i entréavgift.

- Christer Sjögren kostar och för att motivera en avgift måste man kliva upp ett steg och då hamnar man på den här nivån, sade festgeneralen himself, turistchefen Håkan Rosén, innan det var dags för honom att påannonsera den gästande stjärnan.

Showen torde ha motsvarat alla på förhand högt ställda förväntningar. Den fryntlige 56-åringen, bördig från Hagfors, bjöd generöst på sig själv och sina många sångmusikaliska godbitar. Föreställningen bygger till stora delar på hans bejublade krogshow Show me Vegas som bland annat gjort stor succé på Börsen i Stockholm och Rondo i Göteborg.

Rockiga Elvislåtar varvades smakfullt med favoritmelodier från hans tid med dansbandet Vikingarna. Idolen serverade en verklig hitparad i ordets rätta bemärkelse och publiken njöt i fulla drag.

Och nöjet var ömsesidigt. Stadsfester är något nytt för Sjögren som tyckte det var väldigt roligt att möta Ludvikapubliken.

- Och jag gillar Dalarna. Det är väldigt idylliskt här och jag njuter enormt av naturen här, berättade han när tidningens medarbetare träffade honom på Engelbrektsgatan. Då hade han fullt upp med att skriva autografer till entusiastiska fans som flockades omkring honom.

Inte nog med att han uppskattar landskapet. Hans starka känsla för Dalarna har även en annan förklaring. Han har nämligen släktband till Västerbergslagen.

- Jag har släktingar på mammas sida i Smedjebacken och de ska jag träffa här i kväll, avslöjade han.

När det gäller Ludvika gör Sjögren, inte helt oväntat, kopplingen till den gode vännen, framlidne Charlie Norman.

- Vi jobbade ihop vid flera tillfällen och en gång var Charlie med oss (Vikingarna) och flög när vi hade eget plan.

Närmast ser Christer Sjögren fram mot att snart få ta semester, något som han inte har haft möjlighet att unna sig på flera år.

- Det ska bli skönt att bara få njuta av egen tid. Och jag bor ju på Hammarö vid Vänern så det blir en hel del fiske under ledigheten.

Under kvällen var ett stort område kring spelplatsen inhägnat. Vid fyra insläpp tjänstgjorde funktionärer från Lions club. Sommarkrogen och öltälten höll öppet hela tiden.

Mer läsning

Annons