Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggde handikapplatser - mitt framför garageuppfart

/
  • Bryter mot lagen. Efter att ha varit handikapparkering i två månader råder nu p-förbud utanför ”Big Twins-lokalen”. Parkeras motorcyklar där så kommer de att lappas, meddelar kommunen. Foto: Peter Ohlsson

Annons

Misstaget bestod i att göra om ytan utanför Big Twins, vid Fredsgatan, till handikapplats. Den som uppmärksammade missen var fastighetsägaren Nicklas Andersson.

- Mina hyresgäster lär ju kunna köra ut och in via garageporten. Står det en handikappbuss där är det omöjligt, konstaterar Andersson.

Han påtalade saken för kommunen och Christer Lindberg kunde bara instämma.

- Husägaren protesterade och det var alldeles rätt. Vi kan inte ha handikapparkering där och nu har vi tagit ner skylten och ersatt den med skylt om p-förbud.

Men det står ju motorcyklar parkerade där?

- I så fall är de felparkerade och då får vi lappa dem. Att parkera där det är p-förbud kostar 350 kronor, svarar Christer Lindberg.

Vad det är för slags verksamhet i garaget är oklart. I vintras försvann plötsligt mc-klubben Big Twins reklamskylt. Nyligen har den ersatts med en lampa med texten "Motor Harley Davidson Cycles".

- Jag har aldrig varit ner i garaget och tittat, säger Nicklas Andersson, som inte heller ser någon anledning att göra ett besök så länge hyran kommer in punktligt.

Mer läsning

Annons