Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Budget flyttas för att snabbare kunna bygga parkeringshus och nya bostäder

Fullmäktige har just beslutat skynda på byggandet av parkeringshus vid Folkets Hus. Detta för att i sin tur snabbare kunna bygga bostäder på dagens parkering.

Annons

Kommunfullmäktige tog i måndags beslutet att tidigarelägga budgetanslaget för det nya parkeringshuset. Det betyder att samhällsbyggnadsnämnden snabbare kan komma i gång med satsningen på att bygga ett parkeringshus på Folkets hus-parkeringen i Ludvika.

Beslutet om att skynda på bygget av parkeringshuset beror på möjligheten till framtida bygge av bostäder på den nuvarande parkeringen. När parkerinsgplatser är säkrade i och med parkeringshuset möjliggörs framtida bygge av bostäder på den nuvarande parkeringsplatsen, resonerar fullmäktige.

För att kunna tidigarelägga bygget av parkeringshus flyttas de 10 miljoner som budgeterats för 2018 till 2017. Och budgeten för 2019 som är 51 miljoner kronor flyttas till 2018.

Jan Karlsson (C) hade ett tilläggsyrkande om att avvakta med byggstart av parkeringshuset tills det finns en ”seriös intressent” för att genomföra delar av kommande bostadsbygge. Hans yrkande avslogs av fullmäktige och Jan Karlsson reserverade sig mot det beslutet.

Är du inte prenumerant på något av våra nyhetspaket? Teckna Plus i dag, första månaden för endast 1 krona

Mer läsning

Annons