Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandplatsen undersökt

/
  • Exploderad gasflaska. Brandförman Kent Jonasson med den gasflaska som exploderade vid garagebranden i Flatenberg, utanför Smedjebacken.
  • Letar i brandresterna. Polisens tekniker och personal från räddningstjänsten genomförde på tisdagen förra veckan en brandteknisk undersökning för att försöka fastställa brandorsaken vid den våldsamma branden i Flatenberg.

Annons

Polisen hade hjälp vid undersökningen av personal från räddningstjänsten i Smedjebacken. Det handlar om att gå igenom resterna efter branden bit för bit för att kunna finna ledtrådar. Det som röner mest intresse är den båt som fanns i garaget. Fastighetsägaren höll på och renoverade en motorbåt i garaget. Båtens motor var isärplockad och gick inte att starta.

Men vad som orsakat branden är i nuläget oklart och kan så förbli i framtiden.

Brandförloppet i garaget blev mycket snabbt, dels fanns det mycket brännbart i garaget och dessutom tankar med bensin, några motordrivna fordon som crossmaskiner och mopeder.

Till detta ska läggas att det fanns gasflaskor till svetsutrustning i garaget.

- Det gjorde att vi inte kunde angripa branden som vi normalt gör, risken för att någon skulle komma till skada var överhängande, berättar brandförman Kent Jonasson.

Konsekvensen blev att de inte klarade att skydda bostadshuset heller, hettan blev så stark att plasttaket på verandan tog eld och därmed fick branden fäste i bostadshuset.

Risken för fortsatt spridning var överhängande och genom att använda det brinnande bostadshuset som sköld kunde de omkringliggande byggnaderna skyddas.

Men av garaget återstår ingenting och bostadshuset är även det totaltförstört, det finns inget att ta tillvara.

Enligt uppgift har familjen som bodde i huset fått tillfälligt boende hos släktingar

Mer läsning

Annons