Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand vid kafé i Tyfors

Annons

Under morgonen eller tidiga förmiddagen hade kaféet Mariagården ovälkommet besök.

- När ägaren kom dit så upptäckte hon rökutveckling från uthuset. Vi larmades vid 11-tiden och kaféägaren såg också till att få hjälp av en väninna.

- Innan vi kom fram hade väninnan släckt brandhärden med några hinkar med vatten. Vi blötte ner det lite mer för säkerhets skull så vi slipper åka dit igen, säger Håkan Bergqvist.

Han uppger att tre dörrar till uthuset var uppbrutna och dessutom hade en ruta krossats på huvudbyggnaden där kaféet ligger.

- Det var i trappen till loftet i uthuset som inbrottstjuvarna tänt på lite papper och de hade också tänt på en mjölkback och lite ved.

- Det var tur för oss och ägaren att det var rejält timmervirke så elden inte tog sig. Det har bara kolat lite, konstaterar brandförmannen.

När brandkåren var på väg därifrån mötte man en patrull från Ludvikapolisen. Det kom snart fram att det var ett par mycket unga inbrottstjuvar som varit framme.

- Tydligen var det två småpojkar, åtta och tio år gamla, som tagit sig in där och stulit coca-cola och tänt eld. Enligt de uppgifter jag fått var det deras mor som ertappade dem och släckte elden. Ett pojkstreck, de insåg inte vad de ställt till med, säger Håkan Löfqvist, tillförordnat stationsbefäl vid Ludvikapolisen.

Mer läsning

Annons