Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boxningsklubb har slagit rot i Ludvika

/
  • Ludvika har länge saknat en boxningsklubb men nu har det kommit igång ett gäng som håller till i Marnässkolans gymnastiksal.
  • Jane Söråker, 20 sparrar mot Torbjörn Andersson, 20 från Ludvika.  Foto: Thomas Isaksson

Annons

Ludvika kampsportsförening håller numera till i Marnässkolans gymnastikhall. Vid halv sju- tiden på torsdagskvällen delar boxarna och thai-boxarna upp salen mellan sig och kör igång sina respektive träningspass. Kosta Dragutinovic talar med stor glädje om boxningen, en sport som han hållit på med i många år.

- Jag tycker väldigt mycket om boxning. Jag har tävlat själv förut och varit ledare i Smedjebacken tillsammans med Stig Persson. Det vore roligt om vi kunde få fram en riktigt duktig boxare ifrån Ludvika.

På torsdagskvällen dök ungefär sex deltagare upp, men sedan boxningen kom igång för två veckor sedan har de vanligen varit över tio stycken. Alla är nybörjare, men av slagen att döma verkade de flesta redan ha lärt sig en hel del.

Kosta Dragutinovic börjar varje del av träningen med att instruera deltagarna i de olika momenten och sedan får de köra mot varandra.

- Det kallas för skolboxning, man börjar med att lära sig slå och parera ordentligt.

Han ser bland annat boxningen som ett sätt att avreagera sig.

- En boxare slåss inte på gatan och är aldrig aggressiv. Tränar man boxning blir det som en ventil, förklarar han.

Mer läsning

Annons