Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bopartiet läxar upp Leif Pettersson

Bopartiet har återkommande kritiserat kommunledningen för alla turer kring tillsättandet av en ordinarie kommunchef. DT:s artikel på måndagen spädde på irritationen.

Annons

Bengt Åkman (BOP) ogillar att kommunalrådet Pettersson gick ut i DT och  mer än antydde vem av de två kandidaterna han vill se som kommunchef.

Bopartiet ogillar att kommunalrådet Leif Pettersson (S) mer än antydde att hans favorit för posten som kommunchef är Jan Lindström som i dag är chef vid stöd- och styrningsförvaltningen.

– Man tar sig för pannan när det gäller den demokratiska processen runt tillsättningen av kommunchef. Nu börjar man kohandla med olika partier när tiden börjar bli knapp. Hur kan Leif Pettersson, som ingår i rekryteringsgruppen, gå via pressen för att favorisera sitt val av kommunchef? undrar Bopartiets ordförande Bengt Åkman.

Han konstaterar att rekryteringsgruppen med de tre kommunalråden och oppositionsrådet ska vaska fram en chef som via kloka och strategiska metoder för kommunen mot de mål som de valda politikerna satt.

– Chefen ska därför ha goda ledaregenskaper och kunna stå pall då det blåser, vilket det ofta gör i denna traditionellt röda kommun, framhåller Åkman.

Han vill för sin del inte nu berätta om han ser Jan Lindström eller Mikael Carstensen, förvaltningschef vid social- och utbildning, som den lämpligaste kandidaten.

Mer läsning

Annons