Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bopartiet kritiskt: "Ludvika får dåligt rykte"

I över 1,5 år har Ludvika saknat ordinarie kommunchef och nu har Bopartiet tröttnat på vad man kallar oförmågan hos den politiska ledningen.

Annons

Den 15 november måste de presentera ett förslag. Allt annat vore oförskämt, säger Ann-Christin Anderberg.

– Den här politiska oförmågan är katastrofal. Råder det samma obeslutsamhet i andra frågor så är det både mycket illa och pinsamt, säger en upprörd Ann-Christin Anderberg (BOP).

I rekryteringsgruppen, "de fyras gäng", som för kommunstyrelsen ska föreslå vem som bör få tjänsten, ingår oppositionsrådet Håge Persson (M). Bopartisten är dock noga med att påpeka att hon anser att det är de tre kommunalråden Leif Pettersson (S), Lars Handegard (V) och Lotta Wedman (MP) som är huvudansvariga för den uppkomna situationen.

De två kvarvarande kandidaterna, Jan Lindström och Mikael Carstensen, intervjuades av gruppen i slutet av augusti. Sedan dess har gruppen haft ett antal möten men inte lyckats komma överens. Nu måste dödläget brytas, fastslår Anderberg.

– Jag kräver att när kommunstyrelsen har möte den 15 november så måste de presentera ett förslag om vem av kandidaterna som förordas. Allt annat vore oförskämt.

Ann-Christin Anderberg befarar att kommunen får dåligt rykte på grund av långbänken med kommunchefen.

– Vad ger det för signaler utåt att vi inte klarar av att få till en chefstillsättning inom rimlig tid? Hur ska riktigt kompetenta människor våga satsa på vår kommun? frågar sig bopartisten.

Vem hon vill se som kommunchef vill hon inte avslöja. Anderberg bedömer dock att man inom oppositionen är överens om vem av Carstensen och Lindström som är bäst lämpad att vara "chefernas chef" i Ludvika kommun.

Kommunalrådet Lotta Wedman kommenterar kritiken så här:

– Vi i gruppen jobbar med att få fram ett förslag så fort som möjligt men jag vet inte om vi hinner få upp det på kommunstyrelsen på tisdag. Eventuellt kan det bli en extra kommunstyrelse senare i november.

Mer läsning

Annons