Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende blev utan vatten efter stor läcka i huvudledning: "Arbetet har pågått hela natten"

Sent på torsdagskvällen stängdes vattnet av för boende i Saxdalen – detta på grund av en läcka. Och det skulle dröja ända till fredagseftermiddagen innan problemet var åtgärdat.

Annons

På torsdagseftermiddagen meddelade WBAB, Wessman Barken Vatten & Återvinning AB, att vattnet skulle komma att stängas av i Saxdalen – detta på grund av en akut vattenläcka som måste repareras.

De uppmanade boende att tappa upp vatten i förväg och meddelade att det dessutom skulle ställas upp en tank vid före detta Minilivs.

Arbetet påbörjades vid 22.00-tiden på kvällen och skulle visa sig bli betydligt mer utdraget än vad man initialt räknat med.

"Arbetet med att komma till rätta med den stora vattenläckan i Saxdalen har pågått hela natten och fortsätter nu på fredagsmorgonen", skrev WBAB vid klockan 08.30 på fredagsmorgonen.

Det hade nämligen visat sig bli ett stort arbete då det handlar om en huvudledning som ligger djupt och via vattentornet förser hela Saxdalen, utom de som har egna brunnar, med vatten.

"Än har inte läckageplatsen i Malbackenområdet fullt ut kunnat lokaliseras och det är därför oklart när reparation kan ske och vattnet släppas på igen", skrev WBAB.

Vid klockan 14.45 på fredagseftermiddagen kom dock beskedet att läckan vara lagad och att de boende åter kunde få vatten i kranarna.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons