Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandat utbud i Cassels

/

Annons

Det är andra gången som Sven Zetterberg och the Rockarounds besöker Cassels. Zetterberg är en smått legendarisk blues- och soulman som sedan tidigt 90-tal skrivit och tolkat blues som det verkligen svänger om. I kväll i Cassels har han med sig Ingemar Dunker, Tommy Casserman, Micke Finell och Kalle Brickman.

Den 12 september är så dags för Cassels dag i samarbete med Västerbergslagens kulturskola. Det blir bland annat workshop, konsert med Sommarmusikanterna, semifinal i Musica Akustica och utdelning av Casselsstipendiet.

60-talsnostalgi blir det den 23 september då det engelska bandet Downliner Sect intar scenen. Downliners Sect kom ut med sin första skiva, samma år som gruppen bildades, 1963. Året efter fick de fick sin första stora hit med Little Egypt. Gruppen splittrades 1968, men gjorde comeback under 1970-talet.

Dagen efter blir det svenskt i Cassels, nämligen Mikael Rickfors, som för inte så länge sedan var i Ludvika i samband med rock- och bluesfestivalen. Rickfors har många år som artist bakom sig och en av hans största hits är Vingar.

Barnteater för hela familjen blir det den 7 oktober då Karlsson på taket spelas. Det är Riksteatern som arrangerar. Skådespelare är Ingemar Bernthsson, Sofia Zougui och Mathias Sundén. Manus är skrivet av Staffan Götestam och för regin svarar Reine Lööf.

Storbandsmusik bjuds det på den 16 oktober då Sandviken Big Band uppträder tillsammans med den amerikanska världsstjärnan Deborah Brown. En sångerska som bland annat gjort elva cd-produktioner och turnérat i 50 länder.

The Real Group återkommer den 23 oktober, det är tre år sedan senast, och den 30 oktober gör Niklas Strömstedt debut på Cassels scen. Han har kallat sitt uppträdande "Trettio år i kärlekens tjänst".

Sedan följer att antal julkonserter: 17 november "American Christmas" med Linda Gail Lewis & Cash is King, 5 december "Jul i folkton" där Sofia Karlsson, Lena Willermark och Ale Möller framträder. Den 17 december blir det "I juletid" med traditionella julsånger framförda av Eddie Oliva, tillsammans med trumpetaren Magnus Johansson och Marcus Obeda, känd från tv-underhållningen Doobidoo. Speciell gäst är sångerskan Maria Knutsson.

Luciadagen den 13 december är det Kulturskolans luciakonsert och den 19 december Grängesbergs orkesterförenings traditionella julkonsert. Och den 21 december kommer Tommy Nilsson till Cassels och framför "En glimrande jul". Tommy är aktuell med en julskiva som innehåller nyskrivet material och även klassiska julpärlor.

Traditionell är också Dalasinfoniettans nyårskonsert, som framförs den 5 januari. Solister är sopranen Maria Keohane och Martin Fröst, klarinett.

Mer läsning

Annons