Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkmanska kulturpriset utdelat

Vid en enklare ceremoni i fredags fick Elov Danielsson, 75, Blötberget, ta emot Björkmanska kulturpriset.

Annons

Björkmanska kulturpriset i Ludvika har nu utdelats till Elov Danielsson, Blötberget, av kultur- och fritidsnämndens ordförande Sten G Johansson (V) och kultursekreteraren Susanne Eriksson.

Priset, som denna gång uppgick till 136 000 kronor, överlämnades av kultur- och fritidsnämndens ordförande Sten G Johansson (V) och kultursekreteraren Susanne Eriksson.

Förutom prissumman – den högsta hittills i kulturprisets drygt 20-åriga historia – blev pristagaren förstås blomsterhyllad och fick motta diplom.

– I år hade vi bra kandidater men vi tycker att Elov är mest värd priset. Han får Björkmanska kulturpriset för sitt långvariga arbete med hembygdsvården i Blötberget med omnejd och den dokumentation som skett när det gäller gruvorna och järnhanteringen i Blötberget, sade Johansson till DT den 13 december när nämnden hade beslutat om pristagare.

Elov Danielsson själv var överväldigad. Den 15 december skulle han fylla 75 år men denna present hade han inte vågat hoppas på.

– Jag trodde inte att det var sant när de ringde och berättade. Jag kunde aldrig drömma om att jag skulle få priset och dessutom en så stor summa, sade han till DT.

Mer läsning

Annons