Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilmarknaden tunnas ut i Ludvika – Toyota lägger ner försäljningen

När säljaren i Ludvika sade upp sig var saken klar. Toyotas bilförsäljning på Storgatan i Ludvika är sedan i måndags ett avslutat kapitel. Kunderna hänvisas nu till Borlänge.

Annons

Sedan i måndags är Ludvika en bilfirma fattigare. Toyota-kunder hänvisas nu till Borlänge.

– Att säljaren slutade är inte hela förklaringen. Det finns flera orsaker, bland annat att lokalerna inte är anpassade för bilförsäljning, säger Joachim Johansson, försäljningschef vid Bilia Toyota i Borlänge.

– Bilhallen i Ludvika, som egentligen är ett parkeringsgarage, har haft dispens från Toyota i många år men passar inte längre in i konceptet.

– Så när säljaren sade upp sig togs beslutet att stänga ner i Ludvika och koncentrera försäljningen till Borlänge, tillägger Joachim Johansson.

Kunderna i Ludvika har fått brev hem med information, så flytten anses inte ha skett "i smyg".

När det gäller märkesservicen av Toyotabilar i Ludvika, hos intilliggande bilverkstaden Locanders AB, sker det ingen förändring enligt Joachim Johansson.

– Locanders är ju ett fristående bolag och påverkas inte av flytten. Servicen blir kvar i Ludvika.

– Ja, det stämmer att vi har kvar servicen, så länge vi vill. Vi har fått ganska många samtal från Toyotaägare som varit oroliga om även servicen försvinner från stan, säger Benny Locander.

Tilläggas kan att Toyota etablerade sig som bilmärke i Ludvika i oktober 1970. Den förste återförsäljaren var bilfirman Breitstadt & Eriksson.

Sedan 1973 har Locanders Bil AB varit auktoriserad serviceverkstad för Toyota.

Läs även: OK säljer Toyotaförsäljning i Falun, Borlänge och Ludvika

Mer läsning

Annons