Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bild och Forms mellandagstradition riggad

Sedan slutet av 1970-talet har föreningen Bild och Form anordnat årliga mellandags-konstutställningar i Ludvika. För att se årets upplaga, där 26 medlemmar deltar med över 60 verk, får man söka sig till nya lokalen på Storgatan 31.

Annons

– Vi hoppas att besökare som vill se vår konst hittar oss. Vi har under året flyttat Bild och Forms verksamhet till en affärslokal i hörnet Storgatan och Vasagatan, säger ordförande Bengt-Åke Malmqvist i föreningen.

– En jättefin lokal, tillägger han.

Bengt-Åke Malmqvist lägger sista handen vid årets mellandagsutställning  i nya lokalen på Storgatan 31. Just detta verk är stärkta självstående jeans av Anna Rosenström;

Malmqvist berättar att mellandagsutställningen hållits varje år. I slutet av 70-talet i kapphallen till Kyrkskolan och Lorensbergaskolan, för att sedan flyttas till Baptistkyrkan och intill ifjol i Bild och Forms lokal i Folkets hus.

– Ett enda år, för 20 år sedan, höll vi till i Rubens möbler i Smedjebacken. Då 1996 anordnades en kultukväll den 28:e med diverse upptåg och uppvisningar till klockan 02, minns han.

Årets mellandagsutställning visar, närmast, ett tovat porträtt av författaren Nils Parling signerat Linda Blaauw. Längre ner Per Stymnes konstfoto.

– Vissa år har besökarna hängt på låset när vi öppnat för vernissage - som alltid på Annandag jul klockan 12, säger Bengt-Åke Malmqvist.

– Därefter har vi öppet varje eftermiddag, utom nyårsafton, till och med Nyårsdagen.

Små akvarellkort signerade Lisbet Malmsten kostar i original bara fyrtio kronor på utställningen.

De över 60 verken representerar olika tekniker. Givetvis måleri och grafik, men även skulptur, som en julkrubba i stengods av Siv Nordin, installationer, digital grafik, keramik och så även Matz Solviks specialité termisk stärning.

Ordförande i Bild och Form-föreningen Bengt-Åke Malmqvist öppnar på Annandag jul årets mellandagsutställning i Ludvika i nya lokalen på Storgatan 31.

Mer läsning

Annons