Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad förare saknade körkort – döms till dagsböter för två brott

Den manlige bilföraren från Ludvika kommun saknade körkort och hade motsvarade 0,90 promille alkohol i blodet efter att han stoppades.
Nu döms mannen till dagsböter för rattfylleri och grov olovlig körning. Han erkänner båda brotten.

Annons
En man från Ludvika kommun döms mannen till dagsböter för rattfylleri och grov olovlig körning efter en bilfärd i hemkommunen.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lorensbergaskolan byggs om och ”luftas” för 17,8 miljoner

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Polisen: "Mobilen är ett brottsverktyg som borde förbjudas i skolorna"

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 30-årsåldern och bosatt i Ludvika kommun. Den 2 juli i fjol körde mannen bil på Valhallavägen i Ludvika trots att han var berusad och saknade körkort.

Efter färden fick mannen göra ett alkoholtest som var positivt. Mannen hade 0,45 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket motsvarar 0,90 promille alkohol i blodet. Eftersom mannen sedan tidigare har lagförts för olovlig körning, efter att ha kört bil utan att ha körkort, så blir brottet grovt denna gång.

Mannen har erkänt brotten och Falu tingsrätt anser att erkännandet, tillsammans med den övriga bevisningen, visar att det står klart att mannen har begått brotten.

Falu tingsrätt dömer mannen för rattfylleri och grov olovlig körning. Han döms till att betala 170 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 8 500 kronor, samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons