Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn dödshotades på skola – en man döms till dagsböter för olaga hot

En man från Ludvika kommun har dömts till dagsböter för olaga hot. Vid en skola i hemkommunen hotade han ett barn till livet.
Själv förnekar mannen brott och hävdar att han bara ville få slut på mobbningen som ett annat barn, en släkting till honom, utsatts för.

Annons

En man från Ludvika kommun har dömts till dagsböter för olaga hot. Mannen hotade han ett barn till livet, vid en skola i Ludvika kommun.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lista: De mest jagade skotermärkena i Dalarna – så tjänar du tusenlappar på att sälja eller köpa skoter

Villa såldes för 5,9 miljoner kronor – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 35-årsåldern och bosatt i Ludvika kommun.

I oktober 2016 befann sig mannen vid en skola i Ludvika kommun. Ett barn, som mannen är släkt med, berättade då om att barnet blev mobbat av några andra barn på skolan. I samband med detta pekade barnet även ut ett barn, som kom gående mot dem, som skulle vara drivande i mobbningen.

Därefter är mannen och målsäganden överens om att mannen sade hårda ord till målsäganden. Enligt målsäganden, barnet som utpekades som mobbare, så sade mannen bland annat att han skulle döda barnet och dess familj.

Mannen själv har förnekat brott men uppgett att han blev upprörd när släktingen berättade om mobbningen. Mannen uppger att han bland annat sade att han hoppades att någon skulle slå och skära målsäganden med en kniv, samt slå ihjäl målsägandens föräldrar.

I efterhand har mannen insett att det han sade kunde tolkas som ett hot. Han hävdar att det inte var fallet, utan att han bara ville få slut på mobbningen mot sin släkting.

Falu tingsrätt konstaterar att ett vittne har berättat samma uppgifter som målsäganden om vad som sades, samt att ett annat vittne har hört något i stil med ett dödshot uttalades. Sammanfattningsvis anser tingsrätten att det står klart att mannen har begått brottet.

Falu tingsrätt dömer mannen för olaga hot. Mannen döms till att betala 60 dagsböter à 80 kronor, sammanlagt 4 800 kronor. Dessutom ska han betala 5 000 kronor i skadestånd till barnet som hotades.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons