Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara 200 i publiken när af Ugglas showade

/
  •  Foto: Karin Rickardsson
  • För de små. Teater och trolleri och lekar i det gröna roade de yngsta festivaldeltagarna. Här är det en färggrann hängmatta som är föremål för några småttingars intresse.  Foto: Karin Rickardsson
  • Inlevelse. Caroline af Ugglas bjöd generöst på sig själv när hon på lördagen kom till Smedjebacken och första upplagan av kulturfestivalen Summerlove.  Foto: Karin Rickardsson
  • Dragplåster. Festivalen kulminerade med ett timslångt framträdande av artisten Caroline af Ugglas från Kungsängen. Hennes speciella stil verkade gå hem i den blandade publiken.  Foto: Karin Rickardsson

Annons

Lokale kulturkändisen Jari Antell var märkbart besviken när tidningens medarbetare träffade honom i den förhållandevis lilla skara som bevittnade kändisens framträdande från den portabla scenen.

- Det här är jättebra, men det är ju alldeles för lite publik. Och var är alla de unga. Det är obegripligt att det inte är fler här och jag tycker synd om Tellus damer som har slitit jättemycket för den här festivalen, sade han spontant.

af Ugglas höll igång i ett medryckande tempo tillsammans med sitt komp. Den pigga 35-åriga sångfågeln, även känd som konstnär och körledare, fängslade publiken med sin speciella och stundom något gnisslande stämma. De som gillar genren kunde njuta i fulla drag under cirka en timmes tid.

Festivalen invigdes under högtidliga former redan vid 13.00-tiden med fanfar blåst på kornett av platsredaktören emeritus Torsten Wennsten. För högtidstalet svarade ovan nämnde Antell.

Sedan blev det ett varierat utbud hela tiden och ända fram till en timme efter midnatt. Lokala band och solister gjorde sitt bästa för att underhålla publiken.

I Gamla Meken (före detta valsverkets mekaniska verkstad) var det roande aktiviteter för både stora och små. Eric Christoffersson underhöll med Café Summerlove som förtecken. Barn spelade teater under ledning av Janilla Netzell och trollkarlen Jan "Viberto" Jansson från Vibberbo visade många spännande trick. Det kunde knappast bli bättre.

Hela tiden var det också väl förspänt med lekamlig spis i såväl gaturummet som i cafélokalen. Där fanns också Smedjebacksbördige Falukonstnären Stefan Jansson, vid sin utställning av verk i varierande tekniker.

Mer läsning

Annons