Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta tjänster bort

/
  • Minskar förlusten. Brunnsvik kommer även i år att gå back, men målet är att förlusten ska bli avsevärt lägre än de senaste åren, säger Enrico Barile som numera är operativ chef på folkhögskolan.

Annons

Mycket händer på Brunnsvik just nu. I oktober tillsatte huvudägaren LO Enrico Barile som konsult med uppgift att få Brunnsvik på rätt köl igen och bland annat göra institutionen mer attraktiv som konferensanläggning.

- Den lilla förändring som har skett i år är att jag inte längre är konsult utan har anställts på Brunnsvik som operativ chef. Susanna Melin har på egen begäran tagit tjänstledigt under sex månader och jobbar på LO i Stockholm fram till i augusti. Om hon sedan återkommer eller om hon får något annat jobb vet jag inte. Under hennes tjänstledighet har biträdande rektorn Per-Erik Kaj gått in som tillförordnad rektor, berättar Barile.

Brunnsvik har på senare år gått allt sämre ekonomiskt och styrelsen för Brunnsviks folkhögskoleförening har krävt en uppryckning.

- 2005 omsatte Brunnsvik 39,5 miljoner och gjorde en förlust på 4,6 miljoner. 2006 var omsättningen 40,9 miljoner och förlusten 4,9 miljoner.

- Vårt mål är att reducera förlusten avsevärt under 2007. Jag kan i dag inte uppge någon budgetsiffra angående årets resultat eftersom vi fortfarande dagligen arbetar med budgeten, kostnadsjakten och möjligheterna till nya intäkter för konferensverksamheten, säger Enrico Barile.

Under 2007 kommer personalstyrkan på 58 heltidstjänster att minskas rejält.

- Som det ser ut i dag så försvinner åtta tjänster varav tre är naturliga avgångar beroende på pensioneringar. Fyra tjänster tas bort på grund av arbetsbrist.

Enrico Barile berättar att man gör en större satsning på att fräscha upp anläggningen. Under vintern investerades hundratusentals kronor i nya möbler till de 130 rummen.

- Och nu ritar vi på ombyggnad av matsal och kök och längre fram ska vi successivt ta i tu med alla husen på området.

I vintras talades det om att LO skulle dra sig tillbaka och sälja Brunnsvik till "regionala aktörer". Det gäller inte riktigt längre.

- LO kommer att verka för en regionalisering på lång sikt, som Enrico Barile uttrycker det.

När folkhögskoleföreningen hade årsmöte i torsdags, valdes LO:s högsta tjänsteman, kanslichefen Kjell Ahlberg, till ordförande för en period om i första hand två år. Han ersätter Marie Linder. Nya i styrelsen är också Monika Malmén, Bengt Fasth och Annika Nilsson.

- Monika är kongresschef på Stockholm City Conference Center med Folkets hus, Norra Latin och Wallin Hotel. Bengt är vd för Bilda Förlag och Annika är ny ekonomichef på ABF, upplyser Enrico Barile.

Mer läsning

Annons