Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återvinningsstation flyttas: "Bättre än ingenting"

FTI tvingas flytta återvinningsstationen vid Lidl. Flytten sker under fredagen.
– Bättre än ingenting. Alternativet hade varit att stationen tagits bort helt och hållet.

Annons

Kvinnan på bilden var på torsdagseftermiddagen en av de sista som kunde slänga grejer i behållarna vid Lidl. Under fredagen tvångsflyttas återvinningsstationen till

Så kommenterar Mia Steinbach vid Förpacknings- och Tidningsinsamlingen nya platsen för stationen.

Behållarna för tidningar, flaskor, konservburkar med mera kommer att ställas upp vid Sporthallen, mellan Sporthallen och brandstationen, Det är den plats kommunen kunnat erbjuda.

– Vi hade önskat att stationen skulle fått stå mera centralt och helst vill vi att återvinningsstationerna ska stå vid en butik, säger Steinbach.

De behållare som nu flyttas har tidigare stått närmare "röda huset", men när Kajvägenbron revs för ett par veckor sedan, flyttades behållarna in på Lidls parkering.

– Lidl vill inte ha återvinningsstationen på sitt område med hänvisning till att folk slänger saker utanför behållarna och är där och rotar i containrarna och att det därför blir skräpigt, förklarar Mia Steinbach.

Hon berättar att FTI för samtal med kommunen om att få ställa upp behållare på fler platser i centrum. Den som nu placeras vid Sporthallen är enda återvinningsstationen i de centrala delarna av stan.

– Vi hoppas att få ställa upp en station vid nya Ica (i Sänkan) när de öppnar. Den kommer ju i så fall att hamna nära stationen vid Sporthallen men det spelar nog ingen roll. Båda stationerna kommer att bli användna. Vi hoppas att kommunen kan erbjuda oss fler platser i centrum.

Mer läsning

Annons