Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal väcks efter inbrottet i sporthallen – en man misstänks för stöld

Den man som tidigare häktades misstänkt för att ha brutit sig in i ett klädskåp i sporthallen i Ludvika har nu åtalats.
Mannen åtalas misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel och stöld. Han erkänner det förstnämnda brottet men förnekar brott gällande stölden.

Annons
I januari begicks en stöld i sporthallen i Ludvika. Nu har en man åtalats misstänkt för stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Ludvikabo om stölden i sporthallen – "Tur att få tillbaka bilen och nyckelknippan"

Cheferna: Ovanligt med inbrott i skåpen i Sporthallen

Se hela listan på butiker i Dalarna – här är PRO-matkassen billigast och dyrast

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 35-årsåldern och bosatt i Ludvika kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel samt stöld. Han häktades för en vecka sedan.

Enligt åtalet ska mannen, den 29 januari, ha brutit sig in i ett klädskåp i sporthallen i Ludvika. Från skåpet ska han sedan ha tagit bilnycklar för att sedan låsa upp en bil utanför sporthallen och köra i väg med den. Han ska även ha stulit en mobiltelefon från klädskåpet.

Ägaren till mobiltelefonen och bilen yrkar på 12 782 kronor i skadestånd, bland annat för självrisk, förlorad arbetsinkomst och kränkning. Målsägandens försäkringsbolag yrkar på 15 619 kronor i skadestånd, bland annat för ersättning för den stulna mobiltelefonen och byte av lås på bilen.

Ett vittne ska ha sett den åtalade mannen inne i sporthallen den aktuella tidpunkten och har berättat om sina iakttagelser av mannen den aktuella tiden. Åklagaren anser att detta styrker att mannen har begått brottet.

Den åtalade mannen erkänner att han har stulit bilen. Däremot förnekar han brott när det gäller stöld av mobiltelefonen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons