Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asfaltsarbetare bortmotade och polisanmälda

Annons

Ludvika camping i Östansbo har haft besök av ett engelsktalande gäng på 10-15 vuxna och ett antal barn. De har fått lämna campingen eftersom de inte skött sig enligt ordningsföreskrifterna på området.

- De ställde ut tre tvättmaskiner plus en torktumlare på marken och släppte sedan ut vattnet på markytorna. Jag ingrep direkt och förklarade att det här är en vattentäkt. Ordningsföreskrifter finns på både engelska och tyska, men de gjorde sig oförstådda. De tvättade även en bil på gräsmattan.

Campingvärden Stig Bergkvist berättar att han varnade sällskapet vid tre tillfällen och att de därefter lämnade campingen.

- De smet ifrån en stuga. De har betalt för campingen men stughyran på 500 kronor är obetald och städningen tillkommer. Det går på 1500 kronor och det har jag polisanmält, säger Bergkvist.

Det som utspelat sig på campingen tar Bergkvist med ro:

- Det blir sådant tumult men det här var inget större problem. I övrigt ökade omsättningen, så det var inte bara negativt. När det kommer sällskap som det här blir "säsongarna" oroliga men alla måste få en chans att prova. Problemen tacklar jag, det är ju mitt jobb, säger Bergkvist.

Mer läsning

Annons