Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Åsa är en vuxen människa"

Annons

- Jag fick frågan av valberedningen i höstas och talade om att jag är intresserad. Detta under förutsättning att Sven-Olov (Carlsson, nuvarande ordföranden) avgår. Men han vill sitta kvar och jag ställer inte upp mot honom. Det gör ingen annan heller, ingen vill ta en fajt mot honom, säger Carlstedt.

Kalle Gustafson och hans fru har valt att lämna IOGT-NTO, bland annat på grund att man är missnöjda med hur organisationen behandlat deras dotter Åsa Halgelstedt. Detta missnöje framförde Kalle Gustafson i ett brev till förbundsledningen.

Carlstedt uttryckte i torsdagens tidning att det "känns väldigt märkligt att pappan till en kommunikationschef i en stor organisation som vår lägger sig i hennes uppsägning".

Hon ser ingen anledning att mildra sitt uttalande. Förvåningen består.

- Åsa är ju en vuxen person som var chef hos oss. Det är klart att jag tycker att hon själv kan hantera sin professionella situation.

Carlstedt hävdar bestämt att Hagelstedt inte blev sparkad. Carlstedts formulering i torsdags om att de ekonomiska villkoren kring Hagelstedts uppsägning "var mycket generösa", skulle kunna tyda på att Hagelstedt tvingades bort.

- Så var det inte. Hon sade upp sig för att hon ville börja studera. Och det är ju inte alls konstigt att det ingår vissa ekonomiska villkor när höga chefer lämnar en organisation.

Mer läsning

Annons