Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställda belönas med tusenlappar

Annons

Tidningen skrev tidigare i år om att de anställda på Ovako bar i Smedjebacken kan se fram emot en bonusutbetalning i april på cirka 8 000 kronor per anställd.

Personalen på Dalarnas tidningar, där Nya Ludvika Tidning ingår, får också en bonus i år. Styrelsen har beslutat att ge en gratifikation till all personal på 5 000 kr per person (för heltidsanställda) och den utbetalas med juni-lönen.

Hos Spendrups Bryggerier fick personalen också ett erkännande nyligen:

- I november 2006 delades en extra belöning på 5 000 kronor ut till alla Spendrups Bryggeris medarbetare. Anledningen var att vi haft fullt tryck i verksamheten under en lång tid, där alla ställt upp och hjälpt till i tid och otid. I övrigt så har vi resultatbaserade bonusar och det är i första hand säljande personal som har det, säger informationschef Caroline Ekman hos Spendrups Bryggeri AB.

I oktober/november fick även personalen hos Elbolaget Montage AB en extra påfyllning slantar:

- Vi har bonus, både löpande och resultatbonus. Det gäller alla anställda, alltså de som varit anställda mer än ett år, och utdelningen är olika. I höstas var resultatbonusen 350 000 kronor fördelat på ett 15-tal personer, berättar Johnas Jansson.

Bonussystem finns det även hos Gösta Samuelsson bil, men det är okänt hur mycket de anställda får, detsamma gäller hos Seco Tools:

- Svaret är ja. De anställda på Seco Tools AB har bonus. Vi har ett bonussystem för alla anställda som bygger dels på företagets rörelsemarginal och dels på årligen uppsatta resultatmål, säger Åke Nordström.

Tidningen kollar med andra större arbetsplatser hur det ser ut med bonus:

- Svaret är nej, uppger Carina Hedman hos Gia industri AB.

Hos Laggen i Ludvika AB är det meningen att personalen ska få ta del av företagets goda tider på något sätt meddelar Gun-Britt Malmkvist:

- Vi har inte haft något överskott att fördela individuellt men vi har en uppgörelse med facket om att en viss del av överskottet ska komma de anställda till del på något vis. Kanske då mer kollektivt än individuell utdelning till exempel en resa för hela personalen, eller liknande.

De anställda hos Morgårdshammar verkstäder AB kan också se framt emot en bonus i år, men Eva Damberg vet än så länge inte hur mycket.

- Ja, det blir bonus men vi vet inte än så länge inte hur mycket det blir. Det ska beräknas på resultaträkningen för 2006. Men alla anställda får ett belopp, säger Damberg.

Hur det ser ut på livsmedelssidan, som hos exempelvis hos Hemköp eller Konsum, är svårare att få någon uppfattning om.

- Bonus och andra ersättningar till medarbetare är en intern fråga som vi inte redovisar externt, uppger Magnus Frisk på Coop.

Mer läsning

Annons