Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla vill sälja Gamla Backgården

Under hösten har politikerna bråkat om kommunens köp av Biskopsgården i Marnäs och före detta dagcenter på Ludvika Gård. Men när det gäller affären Gamla Backgården är man överens.

Annons

Kommunalrådet Leif Pettersson (S) berättar att när kommunstyrelsen hade senaste mötet så var frågan om Ludvikahems försäljning av höghuset vid Valhallavägen uppe till diskussion.

Ludvikahem vill sälja fastigheten till Ludvikabon Niklas Andersson och hans bolag Farstukvisten och priset har satts till 22 miljoner kronor. Eftersom det rör sig om en affär på över tio miljoner måste den godkännas av kommunfullmäktige.

Politikerna i kommunstyrelsen, från Vänsterpartiet till Sverigedemokraterna, förklarade att man inte har "något att erinra" mot försäljningen. Ludvikahems styrelse har tidigare i enighet uttalat sig för försäljning och bland annat motiverat det med att bolaget nte ska syssla med en slags hotellverksamhet.

Gamla Backgården består av 55 möblerade mindre lägenheter som främst hyrs ut på kort tid till personer som tillfälligt arbetar eller besöker ABB. Om även fullmäktige godkänner affären så väntas Niklas Andersson ta över ägarskapet i början av 2018.

Mer läsning

Annons