Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre kvinna misshandlad och rånad i sin bostad – tre personer misstänks för brottet

Tre personer ska ha trängt sig in i en lägenhet i Ludvika. Väl därinne ska de ha misshandlat och rånat en äldre kvinna på bland annat bankkort, kläder och skor.

Annons
Foto: Fredrik Sanberg/Heiko Junge

Två kvinnor i 40- respektive 25-årsåldern samt en man i 50-årsåldern åtals vid Falu tingsrätt misstänkta för rån.

Enligt åtalet ska de, i slutet av november, ha trängt sig in i en kvinnas lägenhet i Ludvika kommun. Väl inne ska de med våld och hot om våld ha tagit hennes bankkort, id-kort, kläder och skor samt tvingas henne att ge dem koden till bankkortet.

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, ska ha misshandlats av de tre personerna som ska ha hjälpts åt att hålla fast och slå henne. Minst en av gärningsmännen ska vid tillfället ha varit maskerad.

I andra hand yrkar åklagaren på att de tre åtalade ska dömas för grov stöld.

Som bevis lägger man fram bland annat vittnesförhör, fotografier från kvinnans bostad och beslagsprotokoll. De tre åtalade vidgår del av händelseförloppet men förnekar brott.

Den äldre av kvinnorna ska, efter det påstådda rånet, ha tagit ut 1 700 kronor från kvinnans konto ur en bankomat i centrala Ludvika. Hon åtalas därför även för bedrägeri.

Som bevis läggs fotografier från övervakningsfilm från bankomaten fram. Kvinnan själv vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons