Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

91 åkare i 35:e Bärketrampen

/
  • Åttonde gången. – Jag åker Bärketrampen för åttonde gången, berättade Calle Lindblad från Söderbärke när tidningen träffade honom ute på banan.

Annons

- Det här var det sämsta väder vi har haft någon gång och det lägsta antalet deltagare. Jag skulle tro att det blev minst 50 deltagare mindre på grund av vädret. Även om vi har förhandsanmälan brukar det vara många som kommer direkt vid starten, säger Kurt Lundström i Söderbärkekorpen som arrangerar loppet i samverkan med Nya Ludvika tidning.

Han är veteran i sammanhanget och har siffror att jämföra med.

- 1978 var det över 300 som åkte och jag tror faktiskt vi var uppe i omkring 400 en gång.

Med de modiga 91 i årets tramp fick en nyttig tur på den nu klassiska banan via Tolvsbo-Malingsbo-Nyfors-Björsjö och tillbaka till Söderbärke. Vid fyra kontroller vankades vederkvickelse i form av dryck och pepparkakor. I Nyfors blev det ett extra energitillskott i form av varm korv med bröd.

Bärketrampen är vid det här laget en väletablerad tradition som den lokala korpen vet att slå vakt om.

- Den allra första hade vi den 9 september 1973. Då var start och mål förlagt till Folkets hus, påminner Lundström.

- Och det har aldrig hänt att vi har ställt in så i år blev det 35:e gången.

När alla kommit i mål stundade utlottning av en mängd attraktiva priser. Det mest attraktiva, pris-tv:n, tillföll denna gång Mikael Fredriksson från Söderbärke.Bland deltagarna fanns, som vanligt, en hel del tillresta, bland annat Västeråsare, Stockholmare och folk från Falun-Borlängetrakten.

Två som är värda ett speciellt omnämnande är Eje Lindström, Söderbärke och Anders Karlsson, Malingsbo, som troget deltagit i alla år.

Mer läsning

Annons